En ole kertonut raskaudestani muille kun äidilleni (oli pakko kun tenttasi vauvasuunnitelmista) ja yhdelle kaverille (en jaksanut selittää miksen ryyppää mökillä) ja vannoitin tätä kaveria olemaan hissukseen. Mietin johtuuko matalan profiilin pitäminen minulla enemmän siitä, että odotan sitä maagista 12. viikon rajaa "jonka jälkeen mikään ei voi mennä vikaan" (tiedän, kukkua) vai hannailenko kertomisen kanssa muista syistä.

Yksi syy on ilman muuta se, että pelkään reaktiota. Muutama ystävistäni elää sinkkuelämää löysin rantein ja sitten on muutama ura- tai opiskeluohjus joita vauvat ja mammat eivät voisi vähempää kiinnostaa. Kertomista varmaan helpottaisi suuresti, jos olisin antanut ymmärtää olevani vauvakuumeinen ihminen. Minullahan se iski niin puun takaa, että ei tullut erityistä babymanifestiä julistettua ennenkun olikin jo pulla uunissa!

Moni voisi ihmetellä miksi välitän kavereideni mielipiteistä, koska olen itse onnellinen nykytilanteessa. Jos ystäväni ovat oikeasti ystäviäni niin eikö heidän kuulu iloita kanssani vaikkeivät vauvoja sietäisikään? Kyllä varmasti näin on, mutta tunnen jopa pettäväni ne muutamat ystävät, jotka eivät ole edes päässeet parisuhdevaiheeseen, synnyttämällä itselleni silmäterän joka tulee viemään suurimman osan huomiostani jatkossa. Ensinhän se oli poikaystäväni ja kun viimein pahin ensihuuma laantui niin, että aloin jälleen tapaamaan kavereita normaalisti, siirryinkin (vieläpä vapaaehtoisesti) uudelle tasolle eli mammamaailmaan.

Lisäksi mielessä on muutama käytännön kysymys. Miten kertoa raskaudesta kavereille jotka ovat olleet mukana ala-asteesta lähtien, mutta jotka asuvat kaukana ja joita näkee harvoin. Soittaa ja sanoa että hei, olen raskaana. Tai odottaa tyynen rauhallisesti seuraavaa tapaamiskertaa ja miettiä huomaako frendi vieressä vaappuvia vaunuja?

Noniin. Jossain vaiheessa joudun kaatamaan pavut eli spill the beans jokatapauksessa, joten lienee fiksuinta olla tekemättä siitä liian monimutkaista!

Raskauskalenterinkin mukaan alkio alkaa jo nimittäin suoristua eikä muistuta enää paljoakaan merihevosta. Viikoilla 6+1 porskutetaan ja huomenna ensimmäinen neuvola. Toivottavasti sieltä jää muutakin käteen kun valtion painattama mammabrosyyri.