Olen tyypillinen suomalainen siinä mielessä että valitan kun on kuuma ja valitan kun on kylmä. Nyt tein pyhän lupauksen etten valita kertaakaan talvella että on liian kylmä. Mukavahan se olisi lomalla olla hellesäällä kun voi pukeutua mihin tahansa lumppuun mutta toimistoeläjän ammatissa on hieman eri ääni kellossa. Tosin on pakko myöntää että ilmastointi pelaa sisällä. Se on vaan se hikinen matka julkisella tulikuumalla bussilla mikä pilaa aamun ja tietty meikit ja kaikki. Eli vaikeudet ovat sitten kuitenkin minimissä!

Tänään on rv 6+3 ja ensi viikon tiistaina varhaisultra! Buukkasin yksityiseltä ajan koska haluan tietää ennen kesälomaa, että onko siellä mahassa joku elollinen olio vaiko jotain aivan muuta. Mitään merkkejä ongelmista ei ole mutta niinhän ne sanovat ettei onnettomuus kulje kello kaulassa vai miten se meni. Niin, eli ei vuotoja eikä muutakaan hälyttävää ja ihanat oireet kuten aamukuvotus jatkuvat. Mahallaan ei voi enää nukkua.

Eilen oli myös ensimmäinen neuvola. Sain pari kiloa esitteitä ja kirjoja ja käskyn olla lihomatta, ilmeisesti lisäkilot raskaudessa on suurin synti mitä ihminen voi elämässään tehdä ja pahin karhunpalvelus omalle lapselleen. Tiestysti ymmärrän sen, että ylipaino (merkittävä) on riski monelle komplikaatiolle jo ilman raskauttakin, mutta lienee muitakin asioita jotka vaikuttavat, kuten äidin henkinen terveys, tupakointi, alkoholi, ruokavalio ja niin edelleen. Harmaa täti ohitti hiljaa faktat siitä, että mulla on hyvä alhainen verenpaine ja terveelliset elämäntavat (ei alkoholia, ei röökiä, ei yksipuolista ruokavaliota) ja keskitti kaiken voimansa voivottelemaan sitä, että BMI on yli 25. Kai se sitten on niin tärkeää. Mietin mitä olisi tapahtunut jos olisin sanonut, että tupakoin? Varmaankin olisi vangittu saman tien neuvolan kellarissa olevaan huonojen äitien selliin.

Innolla odotan, mitä terveydenhuolto tarjoilee seuraavaksi!