Jaahas, enää 4 aamua ja sitten on karu paluu arkeen. Onneksi voin vähän lohduttautua sillä, että töihin palatessa on enää 4.5 kk töitä ennen äitiyslomaa! Aivan mahtavaa! Ja syksy tunnetusti menee töissä aina nopeasti, lyhyt kausi kun on.

Vähän ärsyttää se, että täällä Helsingissä ei ole neuvoloita juurikaan tiedossa ennenkun 20 viikkoa menee rikki. Kävin alkuraskaudessa neuvolassa viikoilla 6+2 ja seuraava on joskus lokakuussa eli viikolla 22+. Kaikki touhottavat sydänäänien kuuntelusta neuvolassa, minkäs teet kun ei niitä neuvoloita ole! Siksipä armas mieheni tilasi netistä tällaisen kotidopplerin, jonka avulla voimme sitten itse vahvistella vaavin sydämen edesottamuksia kotona. Ymmärsin jostain nettikeskusteluista, että vauvaa doppler jonkin verran häiritsee, mutta päätin jo pitää kuuntelun vähäisenä, vaikkapa kerran viikossa kuuntelee, että kaikki on massussa OK.

Tänään on siis rv 14+1 ja mun mielestä aika menee edelleen hitaasti! Odotan sitä rakenneultraa, tuntuu että sitä ennen on jotenkin epäuskoinen olo raskaudesta vieläkin. Kun ei tuo mahakaan kasva! Eiköhän se sitten loppujen lopuksi ole aika iso minullakin!

Eilen saimme jo ensimakua häävalmisteluista kun muokkasimme hääpaikkamme menuta ensi vuodelle. Vuohenjuusto vaihtui mozzarellaan ja muutaman muunkin muutoksen kirjasin, vesi herahti kyllä kielelle sitä listaa lukiessa, graavilohen ystävä kun joutuu sinnittelemään tämän joulun ilman tuota herkkua!