Maanantai on takana onnellisesti ja tiistain kanssa painitaan para-aikaa. Ei ollut ollenkaan hirveää, nukuin sunnuntain ja maanantain välisen yön hyvin enkä ajatellut töitä ollenkaan viimeisenä lomapäivänä! Ensimmäinen kerta minulla, että näin rennosti menee. Taitaa olla isompia asioita mielessä!

Tänään on 15+0 ja tukevasti keskikolmanneksella siis ollaan. Ilman mahaa. Ilman mitään oireita raskaudesta! Mitenköhän maltan odottaa sinne rakenneultraan 4 viikon päähän? Luultavasti käyn yksityisellä gynellä tarkastamassa, että kaikki on OK, kun ei tuo julkinen puoli tosiaan ota vastaan. Neuvola-aika on nyt sovittuna, 12.10. pääsee sinne, tulee kevyet 3.5 kuukautta väliä neuvolakäynneille!

Doppler ei ole vielä löytänyt meille asti, mikäköhän siinä postituksessa tökkii. Tämän mamman hermot kun ei tässä tilassa kestä hidastelua!

Töissä en ole kellekään kertonut vielä mitään, pomo saa kuulla kahden viikon päästä ja muille en kerrokaan - saavat sitten bongailla (toivottavasti joskus) kasvavaa massua ja katsotaan kuka ilkeää kysyä suoraan ensin!

Himoitsin viikonloppuna kylmäsavulohta ja keksin tavan nauttia sitä, pastakastikkeessa! Jos jotakuta kiinnostaa, alla reseptini:

300g kylmäsavulohta (esim. Heinon)

3 dl ruokakermaa (15%)

1 pieni valkosipulinkynsi

vajaa desi pakastepinaattia

0.5 dl pestokastiketta

1 punasipuli

mustapippuria, suolaa

 

Eli hienonna lohi pieniksi paloiksi, kuullota sipulisilppua öljyssä pannulla, lisää puserrettu valkosipuli. Kaada pannulle kerma, lisää pinaatti ja pesto. Mausta pippurilla ja anna hautua hetki että sipulit pehmenevät. Lisää lopuksi lohipalat ja anna kiehua hetki, että kala kypsyy (ja pöpt kuolevat!). Tarkasta maku, suolaa ei välttämättä tarvitse kun kala on aika suolaista. Tarjoile spaghetin kanssa. Tästä tulee n. 3-4 annosta. Nam!