Joulut ja kinkut on nyt sitten juhlittu! Meillä oli mukavat pyhät, matkasimme kahden kanin kanssa jouluaattoaamuna vanhempieni luo Hämeeseen, ohjelmassa oli perinteisesti ensin riisipuuro ja sekahedelmäkeitto, sitten lumiukko telkkarista ja suoraan perään joulurauhanjulistus ja sitten osa meni saunan kautta valmistelemaan ruokia. Minä otin iisisti ja lähinnä jumitin nojatuolissa :) Jouluruuat maistuivat tänä vuonna ehkä paremmin kuin koskaan, etenkin lanttulaatikko ja kinkku. Kinkunsyönti on jotenkin todella ällöttävää siinä volyymissä mitä se jouluna on, mutta pari päivää vuodessa se kyllä uppoaa kun veitsi voihin. Voitakin tuli käytettyä sen parin päivän aikana ihan huolella. Saapa nähdä mitä puntari pitää näistä viime päivistä! Neuvola on seuraavaksi 4.1. joten ehtiihän tässä vähän käppäillä laardeja pois.

Meillä oli joulupöydässä siis erilaisia leipiä, aurajuustoa, rosollia, italiansalaattia, kahta eri graavilohta, silliä, savulohi-sipuli-kurkku-smetanasalaattia, lanttu- ja porkkanalaatikkoa, perunoita, kinkku ja toki kastikettakin kinkulle. Näistä kaikesta söin vain leipää, rosollia, kinkkua ja lanttulaatikkoa. Olin tehnyt lisäksi itse kotona ennen aattoa tuon savulohisalaatin tyyppistä tahnaa, mutta kaupan graavin sijaan laitoin siihen jokiravunpyrstöjä. Hyvin toimi sekin ja naama ei muistuttanut taikinaa aamulla, kun ei ollut sitä perinteistä suolatun kalan tuomaa pöhötystä! Join aattona n. 5 cl punkkua ja joulupäivänä ehkä vajaa 10 cl valkkaria. Että siinä sitä raporttia juoduista ja syödyistä, en ihan tiedä miksi halusin asiasta raportoida, mutta kai tämä kuvastaa mun iloista suhdetta ruokaan!

Lahjaksi sain isiltä ison hienon veitsen. Meillä oli perinteiden mukaisesti yhden lahjan politiikka, arvottiin kuka ostaa kellekin. Mä ostin äidille lahjan tänä vuonna, sukat ja kalliin jalkojenhoitosetin. Sillä niitä riittää, mutta mitä muuta voi ostaa yli 50v naiselle, jolla on jo kaikkea? Ainiin, ja mies sai kunnian (?) toimia joulupukkina, kiskottiin sille ylle pukin vaatteet ja ehostin äijän keskikroppaa lisäämällä tyynyn housunkauluksien sisäpuolelle. Meni läpi kun väärä raha, siskon lapset eivät huomanneet mitään. Harmi, että pukin vaatteet olivat suht kuumat, mä oisin keksinyt jonkun toisenkin pukkileikin valojen sammumisen jälkeen ;)

Tässähän käy päivät vähiin, enää kolme päivää vuotta jäljellä. Ensi vuodesta tuleekin jännä! Onko kellään uudenvuodenlupauksia tehtynä? Mä aion vaan olla hyvä ja maitoisa äiti.