40+6

Heräsin aamulla epätoivosta rypyssä, ukuin koko yön kuin talviuninen murmeli vailla supistuksia tai muitakaan synnytyksen alkamiseen liittyviä tuntemuksia. Äsken sitten vessareissulla (aah, vessajutut) huomasin paperissa ison keltaisen hyytelökasan! Sitä tuli lisää vielä pyyhittäessä sekä myöhemmin hivenen rusehtavana limana. Myös selkää särkee ja nivusia. Vauva on kuitenkin suhteellisen aktiivinen, en tiedä liittyykö se miten tähän kuvioon. Vaikka limatulpan irtoaminen olisi merkki siitä, että saattaa pari vuorokautta vielä mennä, on se silti ainoa todella positiivinen merkki tähän asti. Oi, jos saisi vauvan syliin vielä tässä tällä viikolla :)

Eilen illalla tuli mieleen hassuja flashbackeja alkuraskaudesta ja etenkin ruuista mitä himoitsin silloin. Niitähän ei montaa ollut kun suurin osa oksetti. Tein mielikuvalistaa ja ainakin nämä jäivät mieleen, itseasiassa useampaa kuin paria tekee nytkin mieli (vaikka ruokahalu on muuten kateissa):

  • ranskanleipä lauantaimakkaralla ja kylmää kaakaota (O'boy ja kevytmaito)
  • karjalanpiirakka oltermannilla ja teetä
  • ruisleipä VOILLA ja päällä juustoa ja suolakurkkua
  • greippimehu
  • twister-mehujäät (näitä en muuten enää pysty syömään!)
  • perunamuusi

Mietin nimittäin äsken sitäkin, olisiko ruokahalussa tapahtunut notkahdus merkki synnytyksen lähestymisestä. Ei tee edes mieli ihanaa lohikeittoa, joka jääkaapissa odottaa. Söin pari palaa suklaata aamiaiseksi + lounaaksi eli heikot on eväät.

Toivottavasti tämä oli viimeinen kirjoitus ennen vauvan syntymää <3