Hops, puolueettomat lukemat kertovat, että raskausviikkoja on jo 38+2, huimaa! Mutta samapa se, numero on numero, ei vauva tunnu konkreettisesti olevan yhtään sen lähempänä.

Viikon aikana tapahtunut mm. seuraavaa

Asuntokaupat: toissapäivänä saimme illalla kuulla välittäjältä, että asuntoa ostamassa oleva pari haluaa lisätä kauppakirjaan lisäpykäliä, muun muassa ehdon, että jos taloyhtiön saunassa olevasta remontista tulee jatkossa kuluja osakkaille, me olemme niistä vastuussa. No, haloo, ei kuulu todellakaan meille, ei asuntokauppalain mukaan eikä normaalin järjenkään mukaan! Asiaa ei helpottanut yhtään se, että vastapuoli eli ostaja oli kaksi kertaa juristi eli juurivalmistuneita lakimieskloppeja oikein kaksin kappalein, ihanaa! Eilen kaupanteossa väänsimme sitten PUOLITOISTA TUNTIA näiden propellipäiden kanssa siitä kauppakirjasta pankissa, siinä vilisti ohi yllättyneen näköistä pankkineitiä kun porina pöydässä tiheni. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin, näköjään osaan vielä puhua ihmisiä suohon vaikken itse juristi olekaan. Lopuksi ostaja suostui allekirjoittamaan kauppakirjan sellaisena kuin se on, tämä vaati kyllä yhden soiton isännöitsijällekin, joka kävi melko kuumana kun häiritsimme kesken kokouksen.

Asuntokaupat II: tapahtuvat huomenna eli jos ja kun kaikki menee hyvin (ei ainakaan meistä jää kiinni!) olemme kohta sen paritalonpuoliskon omistajia ja muuttoon on tasan kuukausi. Ihanaa! Sitten, saanko levätä? Valivali edelleenkin, että en ole ehtinyt lepäämään enkä rentoutumaan laisinkaan ja jatkuvasti pukkaa kavereilta treffikutsuja, taidan olla itsekäs lehmä ja sanon, että ei jaksa nyt.

Neuvola: mulla meni nyt sitten loppufinaalissa sukset ristiin tuon neuvolan kanssa ihan lopullisesti. Tämä kaikki alkoi nyt siitä kun ahdistuin vauvan isosta koosta (perintötekijät, isot sf-mitat yli käyrien jne.) ja marssin Mehiläiseen sinne kokoarvioon. Buukkasin vaan ajan väärälle lääkärille joka tekee alkuraskauden seurantaa ultralla ja ei siksi viiitsinyt tehdä tarkkaa ultratutkimusta, katsoi vauvan pään kokoa joka oli "standardia" eli viikkoja kookkaampi mutta "normaalin rajoissa". Ei edes veloittanut mitään tästä vaan totesi että halutessaan voi nyt sitten tehdä tarkemman arvion toisella lääkärillä, kun hänen mukaansa vauva on kuitenkin varmasti yli nelikiloinen syntyessään.

Ajattelin sitten (tyhmänä kuten käy ilmi), että pyydän neuvolassa tuon perusteella lähetteen äitiyspolille, mulla alkoi vanhat synnytyspelot nousemaan pintaan ja (ilmeisesti täysin ilman järkevää syytä) pelkään, että vauvaa synnytetään väkisin jossei mahdu ja vauva kärsii jotain vaurioita. Neuvolassa sain kuitenkin kuulla, että ei sinne ketään lähetetä vauvan koon takia vaikka olisi millaiset mitat olemassa, "synnytyksessä sitten katsotaan että jos ei mahdu niin otetaan muuten ulos". Mä sanoin, että kyllä toisissa kunnissa ja jopa neuvoloissa ilmeisesti lähetetään ja vetosin siihen mun synnytyspelkoon mikä on nyt ollut taka-alalla, isoon syntymäpainoon mitä entinen neuvolatäti oli kirjannut tarkkailtaviksi asioiksi mun tietoihin ja niin edelleen. Tässä olen nimittäin kitunut unettomia öitä kun painajaismaiset ajatukset ovat kasvaneet liian suuriksi... Lopputulos oli, että voivat he sen lähetteen laittaa mutta kuulemma sinne ei silti pääse ellei ole muita ongelmia. Aloin itkemään ja sanoin, että henkisiä ongelmia alkaa olla jo liiaksikin, että MIKSI ne ei voi mua sinne ottaa yhden pirun kerran koko raskausaikana, mutta ei sekään auttanut. Nostin siis kytkintä parin minuutin poraamisen jälkeen ja sanoin, että mun on turha täällä käydä jos apua ei saa kun sitä toivoisi, eli en tonne julkiselle mene enää kertaakaan. Sympatiat olivat hyvin kaukana, ne vaan vaivaantuneena katseli ikkunasta ulos. Soitin nyt ajan Femedaan yksityiselle neuvolakäynnille ensi viikolle ja käyn loppuajan siellä. Jospa asenne olisi ainakin vähän lämpimämpi kuin tuolla saakelin betonikammiossa. Elikä tähän väliin en voi todeta muuta, kun että pissa oli neg. ja neg., muita tutkimuksia en jäänyt tuonne tekemään.

Varmaan jonkun mielestä tällainen on ihan ylireagointia ja diivailua, mutta mä en ymmärrä miksi neuvolaa mainostetaan "odottavan äidin tukemisesta" kun se on juurikin päin vastoin? Luojan kiitos (jos kaikki menee hyvin) pääsen sinne Tammisaareen synnyttämään, siellä oli ihan toinen ääni kellossa.