Nyt alkaa olla jo todella tuhti ja siis sopivasti jouluinen olo, katsoin että viikkoja on kasassa jo 18+5! Miten tämä kakkosraskaus on näin edennyt, ihan omassa rauhassaan? Hyvähän se tietysti on, mutta voiko vauva todella kasvaa vatsassa ilman jatkuvaa pohdintaa hänen olostaan ja voinnistaan? Ilmeisesti! Jännä juttu tämä luonto. Onko joku muu muuten havainnut samaa "ongelmaa", että kun on maha täynnä ruokaa niin vauvan liikkeet eivät tunnu? Huomasin saman jo ekassa raskaudessa. Voiko olla niin, että kun äidin pötsi on repeämispisteessä ja pizzaa on lähes kurkussa asti, kuorruttuu sikiökin pehmeään hiilihydraattimössöön, eikä saa ääntään kuuluviin? Näin se on nähtävä. Mahavauvan liikkeet siis tuntuvat jo mukavasti, vaikka istukka limppuileekin etuseinässä. Erityisesti vauva liikkuu illalla kun nukutan isosiskoaan. Varmaan yrittää tuuppia sieltä itseään esille, että suu kiinni diiva, täällä nukutaan jo...

Olen tehnyt tälle ylihuomenna 10kk täyttävälle hunajapallerolle itse suurimman osan ruuista, reissussa on eväänä kaupan purkkeja ihan käytännön syistä. Ja toki hedelmäsoseet ovat kaupan valikoimasta myös. Keksin tässä pari viikkoa sitten hyvän ja raikkaan pastan vauvalle, joka osaa jo syödä kokkareita ja on tottunut makujen sinfoniaan ja mausteisiin. Kannattaa kokeilla, jos on kyllästynyt peruna/bataatti-liistereihin.

Vauvan parempi vihannes-kanapasta

n. 3 dl vettä
2-3 kanan rintafilepalaa (koosta riippuen)
500g tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja
1/2 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
puolikas sipuli
3-4 rlk rypsiöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
hiven musta- ja valkopippuria
n. 2,5 dl keittämätöntä pastaa, itse käytin Myllyn Paras Nalle- tummaa pastaa (tulee hyviä pureskeltavia osia kun soseuttaa)

Pataan vaan kaikki ainekset paloiteltuina, paitsi pasta, keitä ensin n. 20 minuuttia, että porkkanat pehmenevät (kannattaa siivuttaa pieniksi paloiksi) ja lisää sitten pasta ja keitä vielä n. 8 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja vedä joko sileäksi hankalammalle syöjälle tai jätä kunnon kokkareita isommalle vauvalle. Meillä ainakin vauva syö tätä miten paljon vain!

Joulua vietämme vanhempieni luona täällä kotikaupungissa, meidän tyttö onkin aaton ainoa lapsi/vauva, joulupäivänä tupaan tupsahtaakin sitten kolme kappaletta serkkuja, alle 4,5 v kaikki.

Eipä tässä sitten jää muuta sanottavaksi kuin hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille sekä paksuja päiviä! Tammikuussa on rakenneultra, joten palajan asiaan viimeistään silloin.