Uusi vuosi ja uudet asiat ovat täällä, ensimmäisenä tulee mieleen, että tänä vuonna meille syntyy toinen vauva. Jei! Isosisko on kasvanut sellaisin harppauksin isommaksi, että alan jo olla vakuuttunut siitä että lisää pikkuväkeä kaivataan taloon. Tyttö painoi 10kk neuvolassa 10,5 kg ja pituutta oli 77,5 cm. Jouluaattona saimme myös ihmeeksemme ihastella tytön ensimmäistä hammasta! Hänhän on pitänyt meitä jännityksessä pihtaamalla hampaan puhkeamista tuohon ikään asti. Jouluaaton aamuna tunsin sormien alla jotain terävää ja sieltähän se pieni helmihammas pilkisti. Nyt näyttää jo, että toista pukkaa vierestä ja tarkempi tutkimus paljasti, että kaikki alaosan hampaat kuultavat jo ikenen alla. Hammaslääkärissä hoitaja kyllä varoitti, että kun hampaat puhkeavat ns. kypsässä iässä, saattavat ne ilmestyä hyvinkin pikaisessa rytmissä. Sepä hauskaa! [huomaa ironia]. Tyttö on ottanut hampaiden tulon suht lunkisti, mutta on selvästi kiukkuisempi aina välillä. Kimpaantuu pienestäkin vastoinkäymisestä ja on välillä lähes hassua katseltavaa, kun riuhtoo vaatteitaan ja parkuu! Taidotkin karttuvat niin, että päätä huimaa. Vastahan hän oli 9kk vanha kun nousi seisomaan (marraskuun lopulla) ja nyt seisoo jo hetken ilman tukeakin. Kävelee ja lähes juoksee, kun pitää käsistä kiinni. Lasken sen varaan, että vuosipäivänään hän jo kävelee itse, ainakin muutaman metrin!

Rakenneultra häämöttää ensi viikon puolivälin tiimoilla, ai mikä jännitys! Pakko myöntää, että odotan sitä sukupuolta eniten. Koska vauva liikkuu reippahasti, en osaa pelätä mitään lääketieteellisiä ongelmia, mutta tokihan se on kuitenkin päällimmäisenä mielessä kun laverille kellahtaa, että onhan kaikki OK! Liialliseen kevytmielisyyteen (jos sitä sanaa voi tässä yhteydessä käyttää) en sentään pysty!

Kiva jos muidenkin mukelot olivat pitäneet edellisen postauksen reseptistä. Tein sitä uuden annoksen, lisäsin lorauksen kuohukermaa kiehumisen loppuminuuteilla ja siitä tuli tietysti vieläkin parempaa! Alan näin opettamaan lasta pikkuhiljaa kotiruokien makuun, niissä kun meillä ainakin on usein kermaa tai jotain vastaavaa ;) Olen itseasiassa ytrittänyt nyt olla vähähiilarisella ruokavaliolla, joten kerma on menun yksi kulmakivistä. Alas menee lohta, kermakastikkeita, juustoja, höyrytettyjä vihanneksia, salaattia, munakkaita, pekonia...nam. Mutta valitettavasti tekee mieli myös herkkuja, taitaa olla vähän vaikeempaa pysytellä ilman sokeria näin odotusaikana. Tai ainakin mulle se on hankalaa :)

Huomena suuntaamme kohti lapsiperhebaabelintornia eli Ikeaa, osaapahan arvostaa kodin rauhaa taas enemmän jos selviää siitä reissusta järjissään. Ei meidän piltti ole mikään vaikea seurapiirilapsi, mutta se reissaaminen ja jonottaminen on aina hiukkasen mutkikkaampaa kun on ihana kolmas pyörä matkassa!

Mukavaa uutta vuotta kaikille! Niille jotka tähyilevät raskaustestien viivoja näkyväksi toivotan erityisesti hedelmällistä uutta vuotta!

Ainiin, tänään on 21+0.