Neuvolalääkärin vastaanotolla on käyty nyt ensimmäistä kertaa. Ja onneksi pääsen sanomaan, että oli tosi mukava lääkäri ja hoitsu. Ensin sekoilin siellä käytävillä etsien sitä nursea, kun sanottiin että 2. kerroksesta tullaan hakemaan. No, kerros on mun mielestä paikalle vaan aika laaja käsite. Kysyin apua neuvonnasta ja käski vaan mennä hortoilemaan toiselle käytävälle. Kiltti tumma täti (siis tummatukkainen ;) otti mut sitten lopulta vastaan ja mitattiin normijutut:

paino: nousua +500 g per viikko, lisäys alusta 3,5 kg

hemoglobiini: 109

pissa: nega sokereissa ja proteiineissä

verenpaine: 115/75

vauvan syke: 145, liikkeet ++

sf-mitta: 24,5 cm

Eli kaikki oli hyvin! Hemoglobiini oli vähän laskenut, mutta vissiin ihan normaalin rajoissa vaikka täti sitä vähän surikin :) Lääkärin tutkimuksessa kävi ilmi, että kohdunkaula on edelleen nätisti kiinni ja säpissä, 3 cm käsikopelolla. Ultrassa pari-kolme viikkoa sitten tulos oli 7 cm, mutta se olikin ultraamalla saatu tulos. Nyt siis voi taas huokaista helpotuksesta, vaikka en olettanutkaan, että jotain olisi vialla. Suklaansyönti jää kyllä vähän sivuun kun vauva kasvaa nyt reippaasti, eikä mun puolesta tarvisi liikaa kasvaa eli mammakin nyt syö kohtuullisesti hiilareita!

Sain myös lääkärin kommentit sikainfluenssarokotteesta, kuulemma immuniteetti uuden tiedon perusteella tulee kolmen viikon kuluessa pistosta eli en olisi vielä sitten sitä kohtaan "turvassa" vaikkakaan se rokote ei 100% suoja ole koskaan. Mistä lie sitten saanut tuon tiedon.

Jipii, lauantaina lähdemme miehen kanssa kahdestaan risteilylle Tukholmaan eli pieni irtiotto arjesta tiedossa. Otimme lux-hytin eli pääsee masun (ja miehen) kanssa makaamaan nätisti parisänkyyn. Buffa ja aamupalat buukattu jo etukäteen eli ei tarvitse miettiä ruokiakaan. Paitsi vähän harmittaa kun graavilohet ja juustot jää syömättä, mutta tuleehan noita kestejä... Sanoin miehelle jo, että saa kiskoa sitten ainakin pienen humalan siellä buffetissa jo ettei mene meidän perheellä ateriajuomat hukkaan kokonaan, minä aion lypsää vaan pepsimax-automaattia.