Tulipa tässä mieleen, että listaan vähän omaksi iloksi ja ehkä muidenkin iloksi asioita mitä meidän tyttö tekee ja osaa, sekä vastakohdaksi asioita mitä ei osaa. Kun tuntuu, että mitä kuuntelee ja lukee toisten äitien juttuja kehittyvät lapset niiiin eri tahtia. Kun yksi osaa kävellä, toinen vasta konttaa, mutta se konttaaja osaa puhua ja kävelijä ei pukahda sanaakaan. Ja sitten joskus kun meidän kakkosvauva on 1 v niin voin kätevästi tarkastaa, onko oppimäärä sama ;)

Lapsihan on nyt 1v 1 kk, tarkennettuna siis.

Meidän 1 v osaa:
Pissiä ja kakata pottaan (kun potalle kiikutetaan ruuan jälkeen)
Sanoa lemmikkikanin nimen
Kävellä
"Juosta" eli kipittää vauhdikkaasti
Juoda lasista läikyttämättä
Viedä esim. kirjan hyllyyn käskettäessä
Pukea pipon päähän
Kiivetä portaat alas- ja ylöspäin
Meidän 1 v ei osaa:
Sanoa äiti tai isi
Syödä lusikalla
Heittää palloa
Pussata (haahuilee vaan suu auki kohti kohdetta)
Juoda nokkamukista (juo lasista)
Juoda TARPEEKSI lasista (edelleen tuttipullon orja)

Eipä tässä tule itseasiassa sen kummempia mieleen, täytyy jatkaa listaa joskus jos tulee muuta mieleen.

Tyttö tosiaan on syönyt 11kk alkaen samaa ruokaa kuin mekin, parhaiten uppoaa... kaikki. Mutta on niitä suosikkejakin. Melko osuvasti tyttö tykkää samoista kuin mekin. Top kolmeen pääsevät äidin lasagne, kukkakaali-jauhelihagratiini ja uunilohi höyrytetyn parsakaalin ja perunoiden kera. Hampaita on vasta viisi, mutta syöminen ei silti tuota ongelmia. Sellainen 2 dl ruokaa menee kerralla, lisäksi aamulla ja illalla unimaidot (4 dl yhteensä) ja yksi hedelmäsose välipalana. Aamulla meillä syödään kaurapuuroa ja ruokajuomina vettä.

Huomenna meillä on kivaa ohjelmaa kun luvassa on serkun 5 v juhlat, mekko odottaa silitettynä ja pieni juhlija vetelee jo sikeitä eli pohjatyöt on tehty. Kävimme tänään taas koko perheen voimin uimalassa, tyttö oli taas ihan innoissaan kun pääsi läiskyttelemään vettä ja yritti sukeltaakin, mutten antanut. En yhtään muista, että osaavatko vuodenikäiset enää pidätellä hengitystä veden alla, joten en ottanut riskiä!

Nyt kutsuu pizzailta ja tietysti illan kohokohtana lottoarvonta, 7,5 miljoonaa tulisi nyt tarpeeseen, niin saataisi ostettua tuo yksi talo tuosta kuljeksimasta ennenkuin oma on myyty :)

33+1 täällä ja maha repeää...