Taas on neuvolassa käyty tuhlaamassa veromaksajain rahoja, täti alkaa kerta kerralta lämpiämään. Oli nyt jo suht kodikkaalla tuulella!

 

Tässpä tätä dataa sieltä taas.

 

Paino: +329 g / viikko – kokonaisnousu 6,3 kg

Verenpaine: 122/75

Vauvan syke: 145, liikkeet ++

Pissa: nega ja nega

Tarjonta: RT

Sf-mitta: 30,5 cm (2,5 cm lisäystä 17 päivässä) ja yläkäyrää ollaan hipomassa

 

Olen edelleen niin iloisen yllättynyt tuosta painosta, olin tässä kahden viikon sisällä vissiin neljä kertaa ulkona syömässä ja eilenkin söin kaksi annosta lasagnea missä oli ihan sairaasti juustoa, kolme neekerinpusua ja sitten perusaamupalat päälle. Annan kyllä itselleni sata pistettä siitä, että eilen kello 20.00 aikaan sanoin miehelle, että lähdetäänkö lenkille. Tuonne pyryn sekaan sitten mentiin ja käveltiin reippaasti 40 min, sen jälkeen alkoikin sitten painetta tuntumaan alakerrassa siihen tahtiin, että vaakataso teki kotona hyvää! Mutta sai niin hyvin nukuttua taas, kun oli ulkoillut ennen sänkyynmenoa. Ostin vielä henkkamaukasta mustan melkein polvipituisen toppatakin, joka mahtuu oikein kiinnikin. Sitä on hyvä käyttää nyt kun Etelä-Suomessakin pakkasta ja lunta riittää. On muuten aivan ihana sää, mun makuun juurikin.

 

Niin, ja siis se oli hyvä tieto, että vauva on ainakin terkan mukaan pää alaspäin. Potkut ovat tuntuneet oikeassa kyljessä ja tädin mukaan vaavi on nuppi alapäin ja selkä päin mun vasenta kylkeä ja jalat soutaa siellä jossain välimaastossa, hyväksyin tuon selityksen, koska sillä ne töminät ovat viikonloppuna rajoittuneetkin oikeaan kylkeen. Mutta perjantaina se oli varmasti poikittain, tunsin kovan kuulan kummallakin kyljellä ja mitään varsinaisia potkuja ei tuntunut, vaan törkeetä myllerrystä ja painetta.

 

Ainiin ja meillä on uusi kani! En melkein voi uskoa, että tein sen, mutta näimme eläinkaupassa ja marraskuun puolella yksinäisen kääpiölupan, valkoisen sinisellä viittakuviolla (sininen = silminnähden harmaa, tiedoksi). Ikää on nyt 3,5 kk eli silloin pieni nyytti oli varmaan n. 2,5 kk eli vasta 10 viikkoinen. No, nyt se oli siellä vieläkin ja kamalinta kaikesta, sen kaveri toisesta häkistä oli myyty! Mies oli aluksi vastaan, mutta kun näki sen siellä kököttävän pienenä pallona kuppinsa vieressä innostui sekin yhtäkkiä ravaamaan myyjän luo tohkeissaan, että tuo me otetaan. Se on uros kuten aikaisempikin kani, joten nyt eletään kahden häkin taloudessa, mun haaveissa ne joskus vielä voisi jaloitella samaan aikaan asunnossa, mutta otetaan rauhassa. Aion joskus tässä katsoa, miten ne reagoivat jos häkit ovat vierekkäin. Pienen kullan nimi on Sputnik ja se on siis kotiutunut oikein hyvin, laitan kuvia kunhan saan niitä napattua!

 

Kolme yötä jouluun….toivottavasti kaikilla on jo lahjat hommattuina, mulla kerrankin on JO tässä vaiheessa! :)