Lisäilin tuohon allaolevaan listaan muutaman jutun lisää kun tuli mieleen. Vaikka tyttö ymmärtää puhetta tosi paljon, ei silti vielä ole sitä ensimmäistäkään sanaa kuulunut! Paitsi se kanin nimi :D Ja melkeen selkeesti ehkä sanoo pallo jos osaa kuunnella. Onko meidän muru ainoa, joka näin hitaasti opettelee puhumaan? Toisaalta, kai sekin on kielen kehittymisen kannalta tärkeää, että opettelee ymmärtämään. Jos sanon esimerkiksi, että älä ota kirjaa hyllystä, vie takaisin, niin tyttö kipittää takaisin makkariin mistä kähvelsi kirjan hyllystä ja palauttaa sinne. Tai jos sanon, että ei saa ottaa, pane ovi kiinni, niin sulkee sen oven minkä nyt oli avannutkin. Yleensä keittiöstä sen kaapin, missä maissinaksuja säilytetään! No, ajan kanssa, fyysisistä asioista mietityttää napatyrä, kuulemma se pitää leikata jos vielä tässä iässä ilmenee. Olisi kiva kuulla, jos jollakin on asiasta kokemusta? Typykkä on myös siirtynyt viimein omaan huoneeseen nukkumaan, ei aina nukahda ilman n. 20 min vahtimista itsekseen, mutta kiitettävästi ne yöt jo sujuvat. Viime yön nukkui 05.00 asti hyvin ja sitten alkoi kova huuto enkä saanut prinsessaa enää nukahtamaan pinnikseen. Nukuttiin sitten kolmeen pekkaan parisängyssä. Aamulla huomasin, että kulmahammas on puhjennut ja komeasti on esillä koko toinen reuna. Saattoi siis johtua tuosta torahampaastakin se poru :D 

Ihanaa kyllä, että kevät on VIIMEIN täällä! Tosi nopeastihan se paukahti päälle, meidän takapihan kinokset sulivat lopuksi viikossa, kun aurinko pääsi paistamaan. Innostuin laittamaan ruukkunarsisseja muutamaan paikkaan ja poistamaan jänisverkon luumupuun ympäriltä, vielä pari orvokkiruukkua ja siinä on kevät! Kesäkukat saavat odottaa sitten sinne juhannukselle, silloin meitä onkin jo neljä täällä kesän kauneutta arvostamassa :)

Mä kyllä alan olla aika KYPSÄ tähän raskauteen :S Onhan se hyvä, että kaikki on mennyt hyvin ja olen siitä kiitollinen, mutta nyt rv 34+4 SF-mitta oli jo 35 cm ja tuntuu jo NYT, että olen aivan täynnä vauvaa, tässä pitäisi vielä viisi viikkoa odottaa?! Maha painaa kaikissa muissa asennoissa paitsi seisten, ja nukkuminen on tuskaa. Välillä tuntuu, että sydänkin pettää kun rinnassa hakkaa raukka tuhatta ja sataa ja nuoruuden rytmihäiriötkin ovat palanneet. Huimaa istualteenkin ja välillä kyllä niin tekisi mieli leikata itse se vaavi ulos sieltä :P Mutta ensi viikolla menen äitiyspolille synnytyspäätöstä varten juttelemaan, päivitetäänpä silloin taas kuulumiset, josko saisin jo pikkuisen syntymäpäivänkin julkistettua!

Aurinkoista viikonloppua!

35+1