Tässä sitä ollaan ja oleskellaan ja vaivainen viikko + 1 päivä laskettuun aikaan. Vauvan mielestä tässä ei ole mikään kiire, se on edelleen katossa. Eli hanuri tunkee kaarella ulos tuosta rintalastan alta ja mulle asentoina toimii makuuasento tai tosi ryhdikäs istumisasento. Muuten kylkiluihin painuu kilokaupalla vauvaa ja se tuntuu kaikista tosi ikävältä. Ainakin minusta. Pää tuntuu häpyluun kohdalla ihan hyvin käsin eli ei puhettakaan mistään laskeutumisesta. Ja oishan se aika pitkä lurjus, jos peppu ulottuisi tuonne tisseihin asti samalla kun pää olisi jo lantion sisällä?

Asiasta toiseen (ei kyllä kovin kauas), soitin sinne äitipolille ja olivat hylänneet sen mun lähetteen, kätilö nätisti puhui mun kanssa 15 minuuttia puhelimessa ja perusteli miksi koolla ei ole mitään väliä synnytyksessä tai vauvalle tulevissa komplikaatioissa, mutta koska en antanut periksi hän aikoi kysyä vielä uudelleen joltain toiselta lääkäriltä. Kun kuulemma neuvolalääkärin painoarvion perusteella tullaan polille jos tullaan. Kysyin, että miten ihmeessä se onnistuu jos painoarviota ei tehdä? Se yleislääkärisetähän paineli masua ja sanoi että "yli 4 kg" ja se oli siinä. Pitäskö sen olla että "varmasti yli 6 kg" että pääsee tarkastukseen? Ja siis Naikkarilla oltiin sitä mieltä, että mun pitäis mennä Tammisaareen käymään polilla. Jos kerran siellä aion synnyttää. Sanoin, että mähän en mene sinne synnyttämään jos on jotain pelkoa vauvan hyvinvoinnista synnytyksessä ja en varsinkaan aio ajaa taksilla 100km suuntaansa käymään ultrassa siellä kun toi Naikkari on ihan meidän kulmilla. Ääh, ei edes jaksa enää jauhaa, ne lupasi sieltä palata asiaan joten katsotaan. Huomenna on kuitenkin Femedassa se neuvola, jee!

Ainiin, ja sitä vaan kysyn, että miksi Malmin sairaalaan otetaan yökaudet jonoon kaatuneita pultsareita jotka törttöilevät jo viidettä kertaa, sitä varten että kallis lääkäri paikkaa niiden haavat eikä ne edes itse maksa veroja tai polimaksuja, mutta jos huolestunut tuleva äiti haluaa KERRAN käydä polilla tarkastamassa tilannetta, vastaus on EI? Mutta olkoon se aihe siinä, ei tehdä tästä poliittista blogia! Ehkä perustan erikseen vielä sellaisen ;)

Nyt isken kiinni pakasteen huuruissa odottaviin Ikean lihapulliin. Vauvakin saa absorboida vähän suomalaista peruselämää, ilman keskiolutta.