Apuaa! Suuret viikot ovat täällä, tasan viikko laskettuun aikaan tänään. Miten tähän ollaan päästy, äskenhän vasta hikoilin apteekissa hamstraamassa raskaustestejä ja kusi meinasi rakosta loppua kesken kun piti koko ajan testata. Keräämäni lumput odottavat edelleen kassissaan, että joku niistä ompelisi kestovaippoihin imuja ja vauvan kuumemittari on edelleen apteekissa. Mutta ainakin sairaalakassi on pakattuna!

Kävin aamulla siellä Naistenklinikalla kokoarviossa ja voihan joulu ja juhannus, kannan tällä hetkellä kaiken arvioinnin perusteella 3660 grammaa painavaa lyyliä! Aivan mahtavaa! Lääkäri teki hyvää työtä, ultrasi ainakin 15 minuuttia perinpohjaisesti ja moneen kertaan, veteli omien sanojensa mukaan (ja mä vakoilin tietysti) reiluja mittoja päästä, keskivartalosta jne. ettei ainakaan mene alakanttiin arvio. Kokeili käsin vielä päältä ja totesi, että olisi hänkin käsin sanonut että 4,0 kg, mutta sanoi että vaikka hän kuinka ultraa, ei isompaa kokoa tarjota kun tuo 3,6 kg. Tuohan on ultralla tehty ARVIO, että ei kai se tosiaan varma tieto ole, mutta lääkäri lohdutteli että katsotaan sitten uusi kokoarvio jos yliajalle menee. Mä oon vaan niin riemuissani, pelkäsin, että se sanoo, että hei tätä on ainakin viisi kiloa tätä vauvaa täällä, mutta tuon perusteella ei siis kannata nyt murehtia enää. Helsingissä hänen mukaansa yliaikaiskontrolli on viikolla 41+5. Miten muilla on ollut ja saako käynnistyksen jo 42+0 viikolle, jos kaikki on vauvalla hyvin ja itse vaan haluaa käynnistyksen? Mulla on tässä niinkin arkinen syy saada vauva ajoissa ulos, että luvuissa 42+2 ois muutto edessä eli jos olen tiineenä silloinkin niin koti menee alta pois :)

Lääkäri teki myös sisätutkimuksen. Pää ei ole laskeutunut tai kiinnittynyt, vauvan pää tuntuu paineena alaspäin kuulemma kun käsin tutki ja kohdun ulkosuu oli sormelle auki, sisäsuu kiinni ja kaulaa jäljellä vielä, eli tuskin ennen laskettua aikaa kukaan sieltä ulos pyrkii.